Δηλώνουμε τη συμπαράστασή μας στους πέντε έλληνες φοιτητές που κινδυνεύουν με έκδοση στο ιταλικό κράτος και δίωξη για τη συμμετοχή τους στη διαδήλωση της 1ης Μάη 2015 στο Μιλάνο. Το αίτημα της έκδοσής τους γίνεται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, μιας διαδικασίας – προϊόν της ολοκληρωτικής λογικής της Ε.Ε που στοχοποιεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες και εντείνει την καταστολή ενάντια στους κοινωνικούς αγώνες και τα κοινωνικά κινήματα.

Η συλληψή τους έγινε στις 12 Νοεμβρίου , ημέρα Γενικής Απεργίας μ’ ένα βαρύτατο όσο και εξαιρετικά αόριστο κατηγορητήριο που δεν περιγράφει με συγεκριμένο τρόπο τι ακριβώς έπραξαν οι συγκεκριμένοι φοιτητές στη διάρκεια της διαδήλωσης. Η τυχόν έκδοσή τους στις ιταλικές αρχές θα τους υποβάλλει σ’ ένα καθεστώς προσωρινής κράτησης που δεν έχει χρονικά όρια, σε αντίθεση με το ελληνικό που τα χρονικά του όρια ορίζονται συνταγματικά , κινδυνεύουν να μείνουν για χρόνια στη φυλακή χωρίς δίκη , αντιμετωπίζουν σκληρές και ατεκμηρίωτες κατηγορίες και στην ουσία ενεργοποιείται ο πανευρωπαϊκός ποινικός κατασταλτικός μηχανισμός ενάτια σε θεμελιώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες , όπως το δικαίωμα της συνάθροισης.

Οι πέντε έλληνες φοιτητές δεν πρέπει να εκδοθούν στο ιταλικό κράτος. Η συμμετοχή στις διαδηλώσεις δεν είναι έγκλημα αλλά δικαίωμα.