ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Γ.Σ. (25-11-2015) ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Καταγγελία για την σύλληψη 5 αγωνιστών από την Αγία Παρασκευή και την επιχείρηση έκδοσής τους στις ιταλικές αρχές

Το πρωινό της Πέμπτης 12 Νοέμβρη, ημέρα γενικής απεργίας, η ελληνική αστυνομία πραγματοποιεί αιφνίδιες εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, τους οποίους και συλλαμβάνει κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2/5/15, μια ημέρα μετά την απεργία της Πρωτομαγιάς και τη διαδήλωση που έγινε εκεί, οι ιταλικές αρχές ζητούνε την έκδοση τους. Το επόμενο πρωί οι 5 συλληφθέντες, μετά την παρουσία τους στον εισαγγελέα, αφήνονται τελικά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι -πολύ σύντομα, όπως προβλέπεται- το συμβούλιο εφετών να αποφασίσει για την έκδοση τους στην Ιταλία.

Καταγγέλλουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όσους εμπνεύστηκαν και υλοποιούν αυτή την τόσο ακραία και πρωτοφανής κατασταλτική μεθόδευση. Τόσο τις ιταλικές αρχές και τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς του ιταλικού κράτους, όσο και το συνεργαζόμενο -μέσω διακρατικών συμφωνιών- ελληνικό κράτος, την ελληνική αστυνομία και την συνένοχη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Συμπαραστεκόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις στους 5 συλληφθέντες.

Η αποτροπή αυτής της κατασταλτικής μεθόδευσης εναντίον των 5 αγωνιστών μας αφορά όλους. Καθώς πρόκειται για ένα κομμάτι του -διεθνώς διαστάσεων- σχεδίου για την ολοένα εντεινόμενη ποινικοποίηση, καταστολή και κατατρομοκράτηση των ταξικών αγώνων μας, συνολικά του αγωνιζόμενου κόσμου της εργασίας και των καταπιεζόμενων και αντιστεκόμενων κομματιών της κοινωνίας. Αυτό που στην ουσία διώκεται -βάσει και της σχετικής ιταλικής νομοθεσίας- είναι η ίδια η συμμετοχή στις διαδηλώσεις και οι κοινοί αγώνες των καταπιεζόμενων ανά τον κόσμο.

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης εις βάρος των 5 συλληφθέντων. Απαιτούμε τη μη έκδοσή τους στην Ιταλία.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους μας, όλα τα εργατικά σωματεία και τις εργατικές συλλογικότητες και όλο τον κόσμο του αγώνα να γίνει μέρος του κινήματος συμπαράστασης στους διωκόμενους συναγωνιστές και να βάλουμε φραγμό στην κατασταλτική αυτή μεθόδευση

. ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ 2015-11-2015 ΟΜΟΦΩΝΑ Η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ