Την έγινε την Πέμπτη 20/11 με πρωτοβουλία του Circolo Berneri  στην Μπολόνια της Ιταλίας συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες. Διαβάστηκε και μοιράστηκε το κείμενο που ακολουθεί.

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στους συλληφθέντες NoExpo

Μεταξύ των ψευδών διθυραμβικών τόνων για το κλείσιμο της έκθεσης Expo στο Μιλάνο, να που έρχονται οι πρώτες πράξεις καταστολής για την διαδήλωση της 1ης Μαΐου που πέρασε.

Μαθαίνουμε ότι εκδόθηκαν 15 εντάλματα σύλληψης που αφορούν Ιταλούς και Έλληνες συντρόφους, με την κατηγορία της καταστροφής και λεηλασίας, διακεκριμένη αντίσταση σε δημόσιο λειτουργό και παραπλάνηση.
Σε Ιταλία και Ελλάδα 10 σύντροφοι είναι ήδη υπό προληπτική κράτηση και αύριο ένα ελληνικό δικαστήριο θα συνεδριάσει για να αποφασίσει εάν θα αποδεχθεί το ιταλικό αίτημα για την έκδοση: θα είναι η πρώτη φορά στην ιστορία, μέχρι τώρα ίσχυε μόνο για περιπτώσεις απάτης, δολοφονίες και ένοπλο αγώνα.

Καταγράφουμε μεταξύ άλλων, την αδυναμία πρόσβασης του δικηγόρου υπεράσπισης στον φάκελο της έρευνας, σε αντίθεση με τα υποταγμένα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Εκτός από τις έρευνες που διεξάγονται τις τελευταίες ώρες, πραγματοποιήθηκαν επίσης και υποχρεωτικές λήψεις DNA.

Η Expo δεν έχει τελειώσει: Εκτός από την καταστολή, πρέπει να ασχοληθούμε με την κληρονομιά που άφησε,  που είναι φτιαγμένη απο μπετόν, χρέη και της επισφάλεια.

Η ερήμωση της περιοχής με 1100 στρέμματα τσιμέντο, η λεηλασία των εκατομμυρίων των δημόσιων πόρων που κατέληξαν στην παχυνσητων συνήθων αφεντικών και των μαφιόζων.

Μην ξεχνάμε την εγγενή εκμετάλλευση σε αυτό το έργο που βασίστηκε στην δωρεάν εργασία, την απαγόρευση των απεργιών, στις εξοντωτικές βάρδιες και στις πολιτικές απολύσεις. Η επισφάλεια την οποία χιλιάδες νέοι άνθρωποι αναγκάστηκαν και αναγκάζονται να υποφέρουν με την ψευδαίσθηση οτι θα «εμπλουτίσουν» το βιογραφικό τους είναι μια από τις τραγωδίες που Expo εισήγαγε εφαρμόζοντας τις προδιαγραφές του Εργασιακού Νόμου.

Μην ξεχάσουμε το πως η εξουσία χρησιμοποιεί το νόμο για να πατάξει εκείνους που αγωνίζονται και οι δικαίως εξεγείρεται σε ένα σύστημα που μας θέλει αποξενωμένους και εκμεταλλευμένους, ενώ όσοι είναι υπεύθυνοι για όλα αυτά θα μείνει ατιμώρητος και ελεύθερος να διαιωνίσει τα βρώμικα συμφέροντά του. Μην ξεχάσουμε το πως χρησιμοποιήθηκε η όμορφη όψη της τροφής για να κρυφθούν οι αρπακτικές πολιτικές για το περιβάλλον.
Γ
ια όλα αυτά, υπάρχει επείγουσα ανάγκη για μια ισχυρή αλληλεγγύη, ακόμη και διεθνή, σε όλους τους τομείς του αγώνα, αν θέλουμε να είμαστε σε θέση να οικοδομήσουμε μια εναλλακτική, απέναντι σε έναν κόσμο που αποτελείται απο Κράτη, καταστολή και φυλακές.

Είναι καιρός να λογαριαστούμε με την πραγματικότητα: η ζωή και η ελευθερία του ανθρώπου δεν είναι ούτε κατ’ελάχιστον συγκρίσιμες με την αξίαενός ΑΤΜ ή ενός αυτοκίνητου πολυτελείας.


Συγκεντρωση στην Piazza Verdi στις 18.30.
Πάντα Νο Expo!
Διεθνής αλληλεγγύη!
Από την Ιταλία ως την Ελλάδα, ελεύθεροι τώρα, ελεύθεροι όλοι!