Την Πέμπτη 07.01.2016 πραγματοποιείται η πρώτη δίκη των 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής, που εφαρμόζοντας το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, προσήχθησαν την 12η Νοέμβρη (ημέρα πανελλαδικής απεργίας) και για τους οποίους οι ιταλικές αρχές ζητούν την έκδοσή τους,  με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στo Μιλάνο στις 2/5, μια μέρα μετά την απεργία της πρωτομαγιάς. Θα ακολουθήσουν δύο ακόμα δικαστικές διαδικασίες την 08η .01.2016 και την 11η .01.2016.

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αγίας Παρασκευής προκηρύσσει τρίωρη στάση εργασίας την πρώτη μέρα της δίκης (Πέμπτη 07.01.2016) από τις 10.00 π. μ. έως την 13.00 μ. μ. και καλεί όλους τους συναδέλφους και κάθε πολίτη να παραστούν στο Εφετείο Άρειος Πάγος (Λ. Αλεξάνδρας 121)  εκφράζοντας την αλληλεγγύη μας στον αγώνα τους.

Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι σε συλλήψεις εξ αιτίας της συμμετοχής των πολιτών σε συλλογικές κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις και μάλιστα ξημερώματα πανελλαδικής -πανεργατικής απεργίας .

Η υπεράσπιση του δικαιώματος της συμμετοχής  σε απεργιακή διαδήλωση,   κινηματική ή συνδικαλιστική  δράση είναι αναμφισβήτητο θεμέλιο της δημοκρατίας και της ελευθερίας των πολιτών.

Εκφράζουμε την συμπαράστασή μας στους 5 Φοιτητές συνδημότες μας και απαιτούμε όχι μόνο να μην εφαρμοστεί αλλά και να ακυρωθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης και να μην προχωρήσει η έκδοση των φοιτητών στις ιταλικές αρχές.

Σ.Ε.Δ.Α.Π.
Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Αγίας Παρασκευής