από mpalothia

Την Δευτέρα 15/12, είχε καλεστεί συγκέντρωση για μικροφωνική και πορεία αλληλεγγύης στους 5 εκζητούμενους αγωνιστές φοιτητές από την συνέλευση αλληλεγγύης.

Από τις 18:00 που ξεκίνησε η συγκέντρωση μπροστά από το δημαρχείο, μέχρι τις 19:30 έγινε μικροφωνική αντιπληροφόρησης για την υπόθεση και μοιράστηκαν κείμενα της συνέλευσης αλληλεγγύης, όπως και το καινούργιο φύλλο της πανελλαδικής εφημερίδας δρόμου Άπατρις.

Συνολικά μαζεύτηκαν περίπου 80 με 90 αλληλέγγυοι και κατέβηκαν σε πορεία αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης στους κιτς στολισμένους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Κατά την διάρκεια της πορείας που πέρασε από όλους τους κεντρικούς δρόμους της πόλης συνεχίστηκε το μοίρασμα κειμένων και Άπατρις, ενώ φωνάζονταν πολλά συνθήματα αλληλεγγύης, αντικρατικά, αντιμπατσικά και αντιφασιστικά.

Από την προσυγκέντρωση αλλά και τα την διάρκεια της πορείας ήταν πολύ έντονη η παρουσία μεγάλου αριθμού ασφαλιτών σε κοντινή απόσταση από την πορεία, κάτι που δεν συνηθιζόταν ως τώρα. Πρέπει να αναφερθεί επίσης η συνεχής φύλαξη των γραφείων του συριζα από ασφαλίτες και ένστολους κάθε φορά που υπάρχουν προγραμματισμένες δράσεις από τον α/α χώρο.

Προκλητική ήταν και η συμπεριφορά των 3 ασφαλιτών που σταμάτησαν 2 συντρόφους κατά την προσέλευση τους στην συγκέντρωση. Με πρόσχημα πως έψαχναν για ναρκωτικά τους σταμάτησαν για έλεγχο, ενώ τους ανάγκασαν να αδειάσουν τις τσέπες τους και τις τσάντες τους, ρωτώντας που πηγαίνουν. Μάλιστα σχολίασαν την ύπαρξη αναρχικών αυτοκόλλητων και σπρέι ενώ προχώρησαν και σε λεκτικές απειλές για την συνολική δράση του α/α χώρου στο Ρέθυμνο και προειδοποιήσεις πως θα την σταματήσουν, ειδικά ο νεώτερος από αυτούς που είχε και την πιο προκλητική και επιθετική συμπεριφορά.

Επειδή οι σύντροφοι τους απαντούσαν σε ανάλογο ύφος, οι 2 μεγαλύτεροι ηλικιακά ασφαλίτες σταμάτησαν την συζήτηση και την παρενόχληση στους συντρόφους, οι οποίοι ήρθαν κανονικά στην συγκέντρωση.