Τηλεφωνική παρέμβαση του δικηγόρου Κώστα Παπαδάκη, εκ των συνηγόρων των 5 εκζητούμενων από το ιταλικό κράτος Ελλήνων φοιτητών,στην εκπομπή «Ράδιο Παντιέρα» της ERTopen, την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015.

Στη διάρκεια της εκπομπής, σύντομη τηλεφωνική παρέμβαση έκανε ο Κώστας Παπαδάκης, εκ των συνηγόρων των 5 φοιτητών των οποίων ζητείται η έκδοση στην Ιταλία, σχετικά με τις επικείμενες δίκες στο Εφετείο. Ακούστε την ολόκληρη στο βίντεο που παραθέτουμε στη συνέχεια.

Την Πρωτομαγιά που μας πέρασε, στο Μιλάνο της Ιταλίας, οι 5 φοιτητές από την Αγία Παρασκευή, συμμετείχαν στη διαδήλωση για το NO-EXPO. Την επόμενη μέρα, χωρίς στοιχεία, συνελήφθησαν σε άλλο μέρος, στο σωρό. Ο Κώστας Παπαδάκης διευκρινίζει τους λόγους και τις συνθήκες της σύλληψης αυτής. Αφέθηκαν τελικά ελεύθεροι αλλά, μετά από 6 μήνες, οι 5 φοιτητές συλλαμβάνονται αιφνιδιαστικά, στην Ελλάδα αυτή τη φορά, καθώς το ιταλικό κράτος ζητάει την έκδοσή τους με βάση το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, για να δικαστούν στην Ιταλία με νόμο του Μουσολίνι!

Οι δίκες, που διαχωρίστηκαν όπως εξηγεί ο Κ. Παπαδάκης, θα γίνουν στις 7, 8 και 11 Ιανουαρίου 2016 στις 11.00, 10.00 και 9.30 αντίστοιχα στο Εφετείο Αθηνών, Κυρίλλου Λουκάρεως και Αλεξάνδρας.

Στην παρουσίαση της εκπομπής ήταν ο Νίκος Ξηρουδάκης ενώ τον ήχο ρύθμιζε ο Νίκος Παναγόπουλος.