23

Νοέ 2015

Nosotros

ΚΑΜΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΙΣ ΙΤΑΛΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Το πρωί της 12/11 αστυνομικές δυνάμεις με παρουσία εισαγγελέα κάνουν εφόδους σε σπίτια 5 φοιτητών και τους συλλαμβάνουν. Οι συλλήψεις έγιναν με βάση ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης μετά από απαίτηση του ιταλικού κράτους. Την ίδια μέρα με παρόμοιες κατηγορίες συνελήφθησαν και 5 άτομα στην Ιταλία.

Η μόνη “κατηγορία” που αντιμετωπίζουν οι φοιτητές είναι ότι συμμετείχαν στη διαδήλωση “No Expo” και πως “εθεάθησαν να συμμετέχουν σε επεισόδια”. Η κινητοποίηση αυτή είχε ως αφορμή την παγκόσμια έκθεση Expo, στην Ιταλία, στους κόλπους της οποίας συναντάται η ελίτ των εκμεταλλευτών, των θιασωτών της “ανάπτυξης”. Εν όψει της σκανδαλώδους φιέστας αυτής διοργανώθηκε την Πρωτομαγιά του 2015 κεντρική αντισυγκέντρωση στο Μιλάνο στην οποία συναντήθηκαν και χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Ευρώπη.

Με βάση ακριβώς τη συμμετοχή σε αυτή την εκδήλωση του πολύμορφου κινήματος κοινωνικής αντίστασης και άνευ δικογραφίας οι ελληνικές δικαστικές αρχές καλούνται να αποφασίσουν για την έκδοση των 5 φοιτητών για να δικαστούν στην Ιταλία. Μέχρι τη συνεδρίαση του συμβουλίου εφετών τους επιβλήθηκαν αυστηροί περιοριστικοί όροι, όπως η απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και η παρουσία τους 3 φορές την εβδομάδα σε αστυνομικό τμήμα !

Δε θα επιτρέψουμε την ποινικοποίηση των συλλογικών αγώνων του ανταγωνιστικού κινήματος και δε θα συναινέσουμε στα καθεστώτα έκτακτης ανάγκης και τρομονόμων. Η ενεργοποίηση του ευρωεντάλματος προετοιμάζει το έδαφος για νέα επέλεση ολοκληρωτικών διακρατικών εργαλείων ενάντια σε αγωνιστές και μας αφορά όλους.

Να μην εκδοθούν οι 5 αγωνιζόμενοι φοιτητές από την Αγία Παρασκευή
Να πάψει κάθε δίωξη για το No Expo σε Ιταλία – Ελλάδα

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Nosotros