Να μπλοκάρουμε την έκδοση των 5 αγωνιζόμενων φοιτητών

Εδώ και ένα μήνα έχει ξεκινήσει ένας αγώνας ενάντια στην επιχειρούμενη έκδοση των 5 αγωνιζόμενων φοιτητών στις ιταλικές αρχές που κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στην πορεία No Expo στο Μιλάνο και σε όσα αυτή αντιπροσωπεύει. Δηλαδή τα συμφέροντα των αφεντικών, της μαφίας, των εμπορικών συμφωνιών του δημάρχου, με λίγα λόγια τη διασφάλιση της καπιταλιστικής ανάπτυξης και επέκτασης εις βάρος όλων μας. Η καταστολή της πορείας και οι διώξεις των 10 διαδηλωτών (5 Ιταλών και 5 Ελλήνων) είναι μια προσπάθεια ποινικοποίησης των κοινωνικών/ταξικών κινημάτων και αγώνων όταν αυτοί αμφισβητούν έμπρακτα τις καπιταλιστικές προσταγές και διεκδικούν ό,τι τους ανήκει.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, η δίωξη και η επιχειρούμενη έκδοση των 5 αγωνιζόμενων φοιτητών αποδεικνύει τη διακρατική συνεργασία και συμμαχία με στόχο τόσο την πειθάρχηση των αγώνων όσο και τη δημιουργία ενός διεθνούς δόγματος καταστολής, τάξης και ασφάλειας. Η ευθύνη για τη δίωξη των 5 αγωνιζόμενων φοιτητών βαραίνει τόσο το ιταλικό κράτος όσο και το ελληνικό, που στην τελική αυτό και οι μηχανισμοί του είναι που θα λάβουν την απόφαση για την έκδοση η μη των 5. Η ευθύνη αυτή είναι καθαρά πολιτική όπως πολιτική είναι και η διοργάνωση εκδήλωσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης με θέμα: την εφαρμογή του θεσμού της ηλεκτρονικής επιτήρησης («βραχιολάκι») υποδίκων, καταδίκων και κρατουμένων σε άδεια. Την παρουσίαση του συστήματος ηλεκτρονικής επιτήρησης θα γίνει από την ανάδοχο εταιρεία G4S –γνωστή για τις παροχές υπηρεσιών ελέγχου, φύλαξης και ασφάλειας. Στη συγκεκριμένη εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα τοποθετηθούν άνθρωποι από το παραπάνω υπουργείο που έχουν σημαντική ευθύνη τόσο για το ζήτημα των 5 αγωνιζόμενων όσο και για ένα πλήθος άλλων γεγονότων, όπως οι απαράδεκτες συνθήκες στο νοσοκομείο των φυλακών κορυδαλλού, η ποινικοποίηση των συγγενικών προσώπων των κρατουμένων, το στήσιμο των δικαστικών σκευωριών -ενδεικτική είναι η περίπτωση του Θ. Σίψα που διώκεται για την υπόθεση της Marfin, η ενίσχυση της επιτήρησης των κρατουμένων μέσα και από το βραχιολάκι, η συνεργασία με εταιρείες security όπως η G4S που έχει αναλάβει την φύλαξη και επιτήρηση των κέντρων κράτησης των μεταναστών κλπ. Δεν μας φαίνεται περίεργο η συνέχιση της πολιτικής λιτότητας και απαξίωσης από την ελληνική κυβέρνηση, η ένταση του κοινωνικού ελέγχου, η ποινικοποίηση και πειθάρχηση των κοινωνικών και ταξικών αγώνων όπου δεν επιτυγχάνεται η αφομοίωσή τους. Όλα αυτά είναι μια προσπάθεια ξεπεράσματος της καπιταλιστικής κρίσης προς όφελος του κεφαλαίου και του κράτους του.

Εμείς, ως ενεργό κομμάτι του ανταγωνιστικού κινήματος, μέλη πολιτικών συλλογικοτήτων και καταλήψεων, συνελεύσεων φοιτητικών και εργατικών σχημάτων, αγωνιζόμενοι/ες, στεκόμαστε δίπλα στους διωκόμενους, όπως στεκόμαστε δίπλα στην καθεμία και στον καθένα που αγωνίζεται ενάντια στην υποτίμηση της ζωής του. Δεν θα αφήσουμε τις κατασταλτικές και δικαστικές πολιτικές να πειραματιστούν πάνω στο κίνημα και τους αγώνες του, πάνω στους ανθρώπους του και στις κοινωνικές τους σχέσεις. Αποδεικνύουμε στην πράξη, ότι η αλληλεγγύη δεν είναι μια κούφια χωρίς νόημα λέξη, αλλά μια δυναμική πράξη αντίστασης και αγώνα, ίδια σε όλες τις γλώσσες. Μπλοκάρουμε την έκδοση των πέντε αγωνιζόμενων φοιτητών. Στηρίζουμε τον αγώνα μέχρι τέλους.

Η συνέλευση αλληλεγγύης στους διωκόμενους για τη πορεία No Expo στο Μιλάνο καλεί σε Μικροφωνική Συγκέντρωση την Δευτέρα 14/12 στις 15:00 Τσιμισκή με Κατούνη(πάνω απ’ τα Λαδάδικα) απέναντι από το χώρο της εκδήλωσης.