Μετάφραση από το scateniamoli.info, την αντίστοιχη καμπάνια αλληλεγγύης στους 4 ιταλούς  διαδηλωτές του NoExpo

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ 1η ΜΑΗ: ΚΟΙΛΟΠΟΝΟΥΣΕ ΤΟ ΒΟΥΝΟ ΚΑΙ ΓΕΝΝΗΣΕ ΠΟΝΤΙΚΙ

Χθες, 14 Ιουνίου, το δικαστήριο του Μιλάνο με μια πρωτόδικη απόφαση απελευθέρωσε 2 από τους 3 συντρόφους μας. Αν και πρόκειται για μισή νίκη, καθώς ο Casper παραμένει στη φυλακή με ποινή 3 ετών και 8 μηνών για καταστροφές και λεηλασίες (η χαμηλότερη ποινή μέχρι στιγμής, που έχει επιτευχθεί στον μαχητικό χώρο για αυτό το αδίκημα), χθες ήταν σίγουρα μια χαρούμενη μέρα. Η τεράστια έρευνα των Digos και του εισαγγελέα Basilone για τη διαδήλωση της Πρωτομαγιάς, που φαινόταν ότι θα έπρεπε να γεννήσει ένα βουνό, στο τέλος γέννησε ένα ποντίκι: ο Molestio αθωώθηκε τελείως, που πέρασε τους τελευταίους μήνες υπό κράτηση, χωρίς αιτία· ο Iddu , αφού έπεσε η κατηγορία της επιθετικής αντίστασης, καταδικάστηκε σε 1 χρόνο και 8 μήνες με αναστολή και απελευθερώθηκε επί τόπου· 2 χρόνια και 2 μήνες για τον Nano, για τον οποίο επίσης αποχαρακτηρίστηκε η επιθετική αντίσταση (προς το παρόν παραμένει σε κατ ‘οίκον περιορισμό).

Το μαχητικό παρελθόν του Casper όμως επηρέασε την δικαστή Nunnari που έκανε δεκτό το θεώρημα της εισαγγελίας περί καταστροφής και λεηλασίας, το οποίο βασίζεται σε ένα μοναδικό βίντεο “απόδειξη”, όπου απεικονίζεται ο Casper να χειρονομεί προς την κατεύθυνση της πορείας. Αυτή η χειρονομία ερμηνεύτηκε από τους δικαστές ως άγνωστο και μυστηριώδες σήμα, που έγινε για να συντονίσει την “εισβολή των βαρβάρων” στην πόλη και στη συνέχεια, χάρη στο εργαλείο της ψυχικής συνδρομής, ο Casper καταδικάστηκε με το άρθρο 419, αν και δεν υπάρχουν στοιχεία σχετικά με υλικές πράξεις.

Ο Casper είναι επίσης ο μόνος που φορτώθηκε την απαίτηση της τράπεζας Unicredit για αποζημίωση 870.000 ευρώ, αλλά το ποσόν θα αξιολογηθεί στα αστικά δικαστήρια. Ωστόσο, και για τους τρεις καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε η υποχρέωση να καταβάλουν στην αστυνομία 15.000 ευρώ ο καθένας, αντί των 300.000 ευρώ που αρχικά είχαν ζητηθεί από τον δικηγόρο του υπουργείου Εσωτερικών.

Χθες συμμετείχαμε σε μια συγκέντρωση μπροστά στο δικαστήριο και συνεχίσαμε στο κρατικό πανεπιστήμιο με φαγητό, γκράφιτι στην πρόσοψη της Caritas δίπλα στο πανεπιστήμιο και συνέλευση με θέμα το πώς θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στις κατηγορίες της καταστροφής και λεηλασίας (παλιότερες και νέες). Η συνέλευση ξεκίνησε με την παρουσίαση της μπροσούρας “Σπάζοντας την πλατεία” που παρέχει ενδιαφέρουσα τροφή για σκέψη. Η διευρυμένη συζήτηση για την αντιμετώπιση των μέσων καταστολής θα συνεχιστεί στις 7 Ιουλίου στην Κρεμόνα, κατά τη διάρκεια των πρωτοβουλιών που θα ακολουθήσουν τη συγκέντρωση στο δικαστήριο όπου θα βγει η απόφαση για τη δεύτερη ομάδα των κατηγορουμένων που κατηγορούνται για “καταστροφή και λεηλασία” (υπόθεση Κρεμόνα 1,2 – 24/1/2015)