09

Ιαν 2016

KILL TINA

Από το Μιλάνο στην Αθήνα, οι αγωνες δείχνουν το δρόμο. Κάτω τα χέρια απο τους 5!

Στις 7,8 και 11 Ιανουαρίου εξετάζεται από το εφετείο Αθηνών η έκδοση στην Ιταλία των 5 Ελλήνων φοιτητών μετά την προσαγωγή τους από τις Ιταλικές αρχές των προηγούμενο Μάη στο Μιλάνο.

Οι 5 φοιτητές συμμετείχαν στις απεργιακές κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς και ειδικότερα σε μια σειρά κινητοποιήσεων ενάντια στην διοργάνωση της διεθνούς επιχειρηματικής έκθεσης Expo 2015. Την επόμενη μέρα ακολούθησαν μαζικές προσαγωγές δεκάδων διαδηλωτών από την αστυνομία του Μιλάνου, με κριτήρια “ενοχής” την απλή παρουσία τους σε απεργιακά μπλοκ ή σε κατειλημμένους κοινωνικούς χώρους. Μερικούς μήνες μετά εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε βάρος των 5 φοιτητών από την Ελλάδα και άλλων αγωνιστών από τη Γερμανία.

Πιθανή έκδοση των Ελλήνων αγωνιστών-φοιτητών στην Ιταλία, θα σημάνει την απροσδιορίστου χρόνου προφυλάκισή τους, καθώς στην Ιταλία δεν υπάρχει ελάχιστο όριο προφυλάκισης, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπίσουν ποινές πολυετούς φυλάκισης για πλημμεληματικού τύπου κατηγορίες, που στην Ιταλία θεωρούνται κακουργήματα.

Το Ιταλικό κράτος κάνει μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να θωρακιστεί απέναντι σε φωνές εναντίωσης και να υπερασπιστεί το υπόδειγμα της Expo 2015. Η σκοτεινή όψη του σύγχρονου καπιταλισμού, οι άθλιες σχέσεις εργασίας, οι στρατιές εφεδρικών ανέργων, η καταστροφή του περιβάλλοντος και οι συνδιαλλαγές με τη μαφία αποσιωπούνται, ενώ οι συμμετέχοντες στις κινητοποιήσεις τιμωρούνται παραδειγματικά. Την ίδια στιγμή, η καπιταλιστική Ευρώπη καλλιεργεί τον φόβο και την τρομοϋστερία, προκειμένου να εμπεδωθεί σκληρότερο καθεστώς καταστολής και επιτήρησης.

Η έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για πρώτη φορά σε βάρος αγωνιστών και αγωνιστριών, εγκαινιάζει μια νέα περίοδο ποινικοποίησης των αγώνων σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Η έκδοση των 5 θα επιφέρει καίριο πλήγμα στις δημοκρατικές ελευθερίες, τους αγώνες και τις κοινωνικές διεκδικήσεις, ενώ παράλληλα θα αποδείξει και την πλήρη ευθυγράμμιση της χώρας μας με το νέο καθεστώς που οικοδομείται σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι σαφές ότι η δράση των 5 και το Νo-Εxpo, η ελευθερία του λόγου, η δημοκρατία, οι κοινωνικοί και ταξικοί αγώνες, αποτελούν κίνδυνο για τους κυρίαρχους. Για αυτό, ακριβώς, θεωρούμε πως ο αγώνας για την μη έκδοση των 5 στην Ιταλία αφορά κάθε άνθρωπο που παλεύει απέναντι στην καπιταλιστική ολοκλήρωση, κάθε άνθρωπο που τολμάει να φαντάζεται έναν διαφορετικό κόσμο.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ

Πέμπτη 7/1, στις 11:00

Παρασκευή 8/1, στις10:00

Δευτέρα 11/11, στις 9:30