Ολοκληρώθηκε στις  5 Μαίου και η δεύτερη μέρα της δίκης για τα γεγονότα της πρωτομαγιάτικης πορείας NoExpo 2016 στο Μιλάνο. Ο εισαγγελέας Piero Basilone πρότεινε ποινές 5 χρόνια + 8 μήνες για τους Andrea και Alessio και 4 χρόνια + 4 μήνες για τους Nicolo και Edoardo, που είχαν λευκό ποινικό μητρώο. Οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι: καταστροφή και εμπρησμός, παραπλάνηση (κάλυψη χαρακτηριστικών) και αντίσταση σε δημόσιο λειτουργό [devastazione e incendio, travisamento e resistenza a pubblico ufficiale]. Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι το “μαύρο μπλοκ” είχε συγκροτηθεί και προετοιμάσει πριν από μήνες τη διαδήλωση. Σαν απόδειξη, παρουσίασε στο δικαστήριο ένα φυλλάδιο με πρακτικές και νομικές οδηγίες και υποδείξεις, το οποίο είχε μοιραστεί ανάμεσα  στους συμμετέχοντες στη διαδήλωση.
Η δίκη θα συνεχιστεί – κι αναμένεται να ολοκληρωθεί με πιθανή έκδοση της απόφασης – στις 9 και 14 Ιουνίου 2016. Στα καθεστωτικά MME επαναλαμβάνουν την είδηση ότι το δικαστήριο της Αθήνας αρνήθηκε την έκδοση των 5 ελλήνων, λόγω της μη αναγνώρισης της “συλλογικής ευθύνης” και επειδή δεν υπάρχει στο ελληνικό δίκαιο η κατηγορία “καταστροφή και λεηλασία”. Η είδηση αυτή απλά αναπαράγεται, χωρίς να σχολιάζεται.
Αποφυλακίζεται ο Molestio:

Εντωμεταξύ, ο Molestio, ένας από τους 4 συλληφθέντες ιταλούς διαδηλωτές, είναι έτοιμος να αποφυλακίστεί και να πάει σε μια ορεινή κοινότητα, όπου θα ξεκινήσει η διαδικασία για την εναλλακτική έκτιση της ποινής του στην περιοχή μέσω της προφοράς “κοινωφελούς εργασίας”.

Η νέα διεύθυνση  για να του γράφουμε είναι:

Alessio Dall’acqua
Comunità AISE
Frazione Persica 25
13864 – Caprile (Biella)