Την Τρίτη 8/12 στις 18.00 έγινε συγκέντρωση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης που είχε καλεστεί από τη Συνέλευση Αλληλεγγύης στους πέντε εκζητούμενους φοιτητές αγωνιστές με σκοπό το μπλοκάρισμα της έκδοσής τους στις ιταλικές αρχές.

Το κάλεσμα

ypoyrgeio-free5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνολικά, παρευρέθηκαν γύρω στα 300 άτομα. Φωνάχτηκαν συνθήματα και η συγκέντρωση έληξε με πορεία προς το μετρό Κατεχάκη, κλείνοντας για λίγα λεπτά τη Μεσογείων.  Υπήρχε πολύ έντονη αστυνόμευση.

Η συγκέντρωση στοχοποιούσε το ελληνικό κράτος που, αφού έθεσε σε εφαρμογή το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης, θα λάβει σε λίγες ημέρες την απόφαση έκδοσης ή μη των πέντε αγωνιστών.Η τελική αφορά το ελληνικό κράτος. Η παρουσία μας στο Υπουργείο Δικαιοσύνης είχε, επίσης ,ιδιαίτερο νόημα ενόψει των δηλώσεων του Υπουργού Δικαιοσύνης ότι είναι θετικός στην έκδοση των 5 στην Ιταλία, με τον όρο να εκτίσουν την ποινή στην Ελλάδα (περισσότερες πληροφορίες εδώ http://free5.gr/corriere-ypex/ ). Θα ακυρώσουμε κάθε τέτοια πρόθεση. Καμία σκευωρία από μεριάς του κράτους και του κεφαλαίου δε θα στηθεί στις πλάτες των συναγωνιστών μας στο όνομα της αποτελεσματικής συνεργασίας των κρατών.

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5

ΜΠΛΟΚΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ NOEXPO

Φωτογραφίες