Το πρωί της Πέμπτης 12 Νοέμβρη, ημέρα γενικής απεργίας, η ελληνική αστυνομία πραγματοποίησε εισβολές στα σπίτια 5 φοιτητών και εργαζομένων, κατοίκων της Αγίας Παρασκευής και τους συνέλαβε κατόπιν ευρωπαϊκού εντάλματος από τις ιταλικές αρχές. Με αφορμή την προσαγωγή τους σε καφετέρια στο Μιλάνο στις 2/5/15, μια ημέρα μετά την απεργία της Πρωτομαγιάς και τη διαδήλωση «ΝΟ ΕΧPΟ» που έγινε εκεί, οι ιταλικές αρχές ζητούν την έκδοσή τους. Το επόμενο πρωί οι 5 συλληφθέντες, μετά την παρουσία τους στον εισαγγελέα, αφήνονται τελικά ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, μέχρι το συμβούλιο εφετών να αποφασίσει για την έκδοση τους στην Ιταλία.

Το Δ.Σ της Α’ ΕΛΜΕ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ (Περιστέρι) καταγγέλλει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο όσους εμπνεύστηκαν και υλοποιούν αυτή την τόσο ακραία και πρωτοφανή κατασταλτική μεθόδευση, τόσο τις ιταλικές αρχές και τους κατασταλτικούς σχεδιασμούς του ιταλικού κράτους, όσο και το συνεργαζόμενο – μέσω διακρατικών συμφωνιών- ελληνικό κράτος και την ελληνική αστυνομία. Στο ιταλικό νομικό οπλοστάσιο ένα «πλημμέλημα», όπως η «διατάραξη κοινής ειρήνης» για συμμετοχή σε διαδήλωση, γίνεται κακούργημα και τιμωρείται με φυλάκιση 15 χρόνων.

Η αποτροπή αυτής της κατασταλτικής μεθόδευσης εναντίον των 5 αγωνιστών, μας αφορά όλους. Καθώς πρόκειται για ένα κομμάτι του ευρωπαϊκού σχεδίου για την εντεινόμενη ποινικοποίηση, καταστολή και κατατρομοκράτηση των ταξικών κοινωνικών αγώνων, του κόσμου της εργασίας και των καταπιεζόμενων και αντιστεκόμενων κομματιών του. Αυτό που στην ουσία διώκεται -βάσει και της σχετικής ιταλικής νομοθεσίας- είναι η ίδια η συμμετοχή στις διαδηλώσεις και οι κοινοί αγώνες των καταπιεζόμενων ανά τον κόσμο.

Απαιτούμε την άμεση παύση κάθε δίωξης εις βάρος των 5 συλληφθέντων. Απαιτούμε τη μη έκδοσή τους στην Ιταλία.

 

http://free5.gr/wp-content/uploads/2016/01/%CE%94%CE%B9%CF%89%CE%BE%CE%B7-5-%CF%86%CE%BF%CE%B9%CF%84-%CE%91%CE%B3-%CE%A0%CE%B1%CF%81%CE%B1%CF%83%CE%BA-41-9-12-15.pdf