Να μπλοκάρουμε την έκδοση των 5 φοιτητών!

Στις 12/11 ημέρα γενικής απεργίας, η αστυνομία με τη συνοδεία εισαγγελέα εισέβαλε στα σπίτια 5 φοιτητών-εργαζομένων ακολουθώντας την απόφαση των ιταλικών αρχών, οι οποίες έχουν εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης για τους 5 φοιτητές λόγω της συμμετοχής τους στην πορεία του ΝΟ ΕΧPO την πρωτομαγιά, στο Μιλάνο.Οι φοιτητές θα αφεθούν αργότερα ελεύθεροι μέχρι το ελληνικό εφετείο να αποφασίσει την τελική έκδοσή τους ή μη στο ιταλικό κράτος και δηλαδή την δίκη τους εκεί ή όχι.

Το ιταλικό κράτος ουσιαστικά ποινικοποιεί τους κοινωνικούς-ταξικούς αγώνες, κάθε αντίσταση των καταπιεσμένων, κάθε απελευθερωτική φωνή που στρέφεται εναντίων αυτού και του Κεφαλαίου. Έχοντας αναβαθμίσει το επίπεδο της καταστολής τόσο σε επίπεδο δρόμου με την αστυνομοκρατία όσο και σε νομικό επίπεδο όπου η συμμετοχή σου σε μια εργατική διαδήλωση ή διεκδίκηση μπορεί να θεωρηθεί κακούργημα.

Οι 5 φοιτητές από την Αγία Παρασκευή βρέθηκαν εκείνες τις μέρες στο Μιλάνο και ως καταπιεσμένοι και κομμάτια του ταξικού-αντικαπιταλιστικού κινήματος ήταν αυτονόητο να συμμετάσχουν στην πρωτομαγιάτικη διαδήλωση ενάντια στο EXPO MILANO 2015. Για όσους δεν γνωρίζουν το EXPO MILANO είναι ένα φεστιβάλ νέων τεχνολογιών, επιχειρηματικών προτάσεων, διαφήμισης προϊόντων και υπηρεσιών από κάθε λογής επιχείρηση. Κύριος στόχος του η σύναψη συμφωνιών που θα επιφέρουν μεγιστοποίηση κερδών σε επιχειρηματίες και εταιρίες. Με λίγα λόγια, το φεστιβάλ αυτό, δεν είναι τίποτα άλλο από μια μάζωξη αφεντικών που θέτουν τους όρους, με τους οποίους θα πλουτίσουν περισσότερο, στις πλάτες των εργαζομένων.

Ως Ελευθεριακό Σχήμα ΤΕΙ Πειραιά κάνουμε ξεκάθαρη την αμέριστη συμπαράστασή μας στους 5 κατηγορούμενες φοιτητές. Θεωρούμε ότι σε καιρούς που η φτώχεια και η εξαθλίωσή μας μεγαλώνει, η υποτίμηση της εργατικής μας δύναμης αυξάνεται, δικαιώματα και ελευθερίες αταπατώνται, το να σηκώνεις κεφάλι στους δυνάστες σου, να οργανώνεσαι και να παλεύεις για τα συμφέροντα και τις ανάγκες της τάξης σου είναι απαραίτητα. Για αυτό στεκόμαστε δίπλα στους 5 αγωνιστές συμφοιτητές μας και προσπαθούμε με κάθε τρόπο να μπλοκάρουμε την έκδοση τους στο ιταλικό κράτος.

Να αποτρέψουμε την έκδοση στις ιταλικές αρχές των 5 φοιτητών
αγωνιστών. Να σταματήσει κάθε δίωξη τους.
Καμία ποινικοποίηση των κοινωνικών-ταξικών αγώνων.
Οι κοινωνικοί-ταξικοί αγώνες δεν είναι ούτε νόμιμοι, ούτε παράνομοι.
Είναι δίκαιοι!

 

Χωρίς τίτλο