Εργάσου τώρα στην εαυτού σου την εκμηδένιση
Κραυγάζοντας
«κάτω οι μιαροί παρασημάδες».
Εμείς μπορούμε να δώσουμε τη ζωή μας
μέσα σ’ ένα συλλαλητήριο.
Εσείς τι μπορείτε;”

(ν. καρούζος)

 

Στις 12 Νοέμβρη, ημέρα πανελλαδικής απεργίας, η αστυνομία εισβάλει στα σπίτια 5 φοιτητών στην Αγ. Παρασκευή και τους συλλαμβάνει μετά από απαίτηση του ιταλικού κράτους που είχε εκδώσει ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης εις βάρος τους. Έμελλε, λοιπόν, η μέρα αυτή να είναι και η μέρα εφαρμογής του νόμου περί ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης, ο οποίος ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία το 2004. Οι 5 έλληνες φοιτητές μαζί με 5 ακόμα Ιταλούς κατηγορούνται ουσιαστικά για τη συμμετοχή τους στην συγκέντρωση NO EXPO, που καλέστηκε την πρωτομαγιά του 2015 ενάντια στην παγκόσμια έκθεση ΕΧΡΟ που γινόταν στο Μιλάνο.

Κατά τη διάρκεια της πορείας ξέσπασαν βίαιες συγκρούσεις με τις δυνάμεις καταστολής και την επόμενη της διαδήλωσης, στις 2 Μαΐου, ανάμεσα σε άλλους, προσάγονται οι 5 έλληνες φοιτητές, από μία καφετέρια, με κριτήριο την έξοδό τους από κατειλημμένο κοινωνικό χώρο και υποβάλλονται σε βίαιη λήψη DNA.

Το ευρωπαϊκό ένταλμα, που μέχρι τώρα αφορούσε κακουργηματικές πράξεις (πχ σωματεμπορία, διακίνηση ναρκωτικών), εκδόθηκε από την εισαγγελία του Μιλάνο, βάσει άρθρου του «κώδικα Ρόκκο» και αφορά την κατηγορία «της καταστροφής και του πλιάτσικου», που καθιερώθηκε από τον Μουσολίνι και βρίσκεται ακόμα σε ισχύ.

Τίθεται εκ νέου σε ισχύ για να καταστείλει αγωνιζόμενους, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να ποινικοποιήσει τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Η ελληνική κυβέρνηση, έσπευσε να εκδώσει ένταλμα σύλληψης, εισβάλλοντας στα σπίτια των 5 φοιτητών και εξαναγκάζοντάς τους να εμφανίζονται 3 φορές την εβδομάδα στο τμήμα, παρόλο που είχαν λευκό ποινικό μητρώο.

Σε μια Ευρώπη που γονατίζει από την οικονομική κρίση, που δολοφονεί πρόσφυγες και μετανάστες, που οι κοινωνικές ανισότητες μεγεθύνονται, που τα κοινωνικά κεκτημένα δεκαετιών εξαλείφονται, η κατασταλτική πολιτική τους είναι αναγκαία για να διαφυλαχθεί η κυριαρχία και να τρομοκρατηθούν οι λαοί που υποφέρουν. Η ΕΕ της «δημοκρατίας, και της ισότητας» δεν υφίσταται. Η ενοποίηση αφορά μόνο τις αγορές και την αναπαραγωγή του κεφαλαίου, χρησιμοποιώντας κάθε μέσο εκφοβισμού και καταστολής.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι όσο εντείνονται οι αγώνες μας, θα κλιμακώνεται η καταστολή που ασκείται από το κράτος, χρησιμοποιώντας όλα τα μέσα που διαθέτει. Όμως όπως ήδη θα γνωρίζουν οι διαχειριστές της εξουσίας και του κεφαλαίου, η αντίσταση και η αλληλεγγύη ανήκουν στο δικό μας οπλοστάσιο, και κατ’ επέκταση όσο η καταστολή τους θα εντείνεται, οι αγώνες μας θα γιγαντώνονται .

 

Σε κάθε περίπτωση… .Θα μας βρουν μπροστά τους

Κανένας μόνος στα χέρια της εξουσίας

Αλληλεγγύη σε όσες/όσους αντιστέκονται

 

Το δίκιο το έχουν οι εξεγερμένοι και όχι οι ρουφιάνοι και οι προσκυνημένοι