Σε μια χώρα της Ευρώπης μια τυχαία προσαγωγή 5 μη-ιταλών φοιτητών έξω από ένα κοινωνικό χώρο στην Ιταλία μια ημέρα άλλη από αυτή μιας πορείας· μια «ανάκριση» χωρίς κανόνες, χωρίς διερμηνεία, χωρίς καμία σαφήνεια και χωρίς συγκεκριμένο κατηγορητήριο, που φυσικά δεν αρκούσε για άσκηση ποινικής δίωξης και, μετά από μισό χρόνο, η έκδοση ενός «Ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης» επειδή κάποιοι «εθεάθησαν να συμμετέχουν σε επεισόδια»…

Σε μια άλλη χώρα της Ευρώπης, ένα Συμβούλιο Εφετών αρμόδιο να κρίνει επί μιας υπόθεσης για την οποία δεν έχει κανένα στοιχείο ούτε για τα προσχήματα· ένα νομικό πλαίσιο που από τη θέση του «ουδέτερου νόμου» εστιάζει στο φρόνημα, προσανατολισμένο στην τρομολαγνεία.

Σε δύο χώρες της Ευρώπης, πολλοί θλιβερά γελοίοι δικαστές, πολιτικοί, διπλωμάτες και ανώτεροι διοικητικοί υπάλληλοι, θα βγουν τις επόμενες ημέρες να μιλήσουν για «το νομικό πολιτισμό της δημοκρατικής Ευρώπης», για «θεσμοθετημένα εχέγγυα δίκαιης δίκης» και για «Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη όπου δεν τολμούν ούτε να διανοηθούν πως θα μπορούσαν να επέμβουν σεβόμενοι τη διάκριση των εξουσιών».

Για πρώτη φορά ενεργοποιούνται οι διατάξεις του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης για την πολιτική δράση πολιτών. Είναι φανερό ότι για την Εξουσία ακόμα και η απλή συμμετοχή σε μια πορεία ενάντια στη διοργάνωση μιας «Διεθνούς Έκθεσης» είναι πράξη που δικαιολογεί ποινική μεταχείριση ίδια με αυτή που επιφυλάσσεται για υποθέσεις  εμπορίας ναρκωτικών, όπλων ή ανθρώπων. Είναι φανερό ότι η κυρίαρχη τάξη τρέμει την πολιτικοποίηση και την ιδεολογική-πολιτική αντιπαράθεση. Γι’ αυτό και ποινικοποιείται η μη απόλυτη υποταγή: όχι μόνο για να εκφοβιστούν όσοι αντιστέκονται αλλά επειδή και οι ίδιοι οι κύκλοι της Εξουσίας φοβούνται περισσότερο.

«Κανείς λόγος ανησυχίας», θα πουν κάποιοι ειδικοί. «Αν όντως διώκονται για την πολιτική τους δράση δεν θα εκδοθούν, αφού σύμφωνα με το άρθρο 11 του σχετικού νόμου η δικαστική αρχή που αποφασίζει για την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης αρνείται την εκτέλεση του εντάλματος στις ακόλουθες περιπτώσεις : α)…β)…γ)…δ)… ε) αν το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης έχει εκδοθεί προς το σκοπό της δίωξης ή τιμωρίας προσώπου λόγω [….] των πολιτικών φρονημάτων [..] του […] ή της δράσης του υπέρ της ελευθερίας». Θα αποσιωπήσουν βέβαια το ότι μέσα σε ένα τέτοιο νομικό πλαίσιο ακόμα και η πρώτη διάγνωση «του ανεξάρτητου Συμβουλίου Εφετών» είναι λογικά αδύνατη ελλείψει στοιχείων. Θα αποσιωπήσουν επίσης ότι όλες οι δικονομίες της «δημοκρατικής» Ευρώπης, όποτε θέλησε η Εξουσία να δικάσει πολιτικούς της αντιπάλους, αντιπάλους του Κεφαλαίου ή/και του Κράτους, αποδείχθηκαν διατάξεις εντελώς ελαστικές ως προς την ερμηνεία τους (σε αντίθεση με τη θρυλούμενη νομική τους φύση ως κανόνων που εξασφαλίζουν την αντικειμενικότητα και την ισότητα στην απονομή δικαιοσύνης).

Ας μην έχουμε αυταπάτες. Οι δημοκρατίες της Ευρώπης μεταμορφώνονται σε καφκικές σωφρονιστικές αποικίες. Σε εμάς εναπόκειται να ματαιώσουμε στην πράξη την δυστοπία που έχει παγιωθεί ήδη σε επίπεδο θεσμών.

Απαιτούμε το αυτονόητο:

Να μην εκδοθούν οι 5 αγωνιζόμενοι από την Αγία Παρασκευή στο ιταλικό κράτος και να παύσει οριστικά κάθε δίωξη ενάντια στους διαδηλωτές του NO EXPO σε Ελλάδα και Ιταλία.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη στους 5 Ιταλούς κατηγορούμενους για την ίδια υπόθεση.

Τρίτη 24/11 Συγκέντρωση στην Ιταλική Πρεσβεία (Σέκερη και Β. Σοφίας) ώρα 18.00

Σάββατο 28/11 Πορεία Αλληλεγγύης στο Μοναστηράκι 12.00 στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής ημέρας αλληλεγγύης στους συλληφθέντες του No Expo.

Αναρχική Συλλογικότητα Antinertia