«Στις 1/5/2015 έλληνες φοιτητές κατά την διάρκεια ταξιδιού, συμμετείχαμε και σε διαδήλωση της εργατικής Πρωτομαγιάς στο Μιλάνο, που είχε ως σημείο αιχμής την εναντίωση στη διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης Expo 2015, η οποία διεξάγονταν εκείνες τις μέρες στην πόλη, και η οποία δημιουργούσε ένα ασφυκτικό οικονομικό και κοινωνικό κλίμα εις βάρος των κατώτατων κοινωνικών στρωμάτων του Μιλάνου.

Στις 2/5/2015, μια μέρα μετά τη διαδήλωση, και με μόνο κριτήριο την έξοδό μας από κατειλημμένο κοινωνικό κέντρο, προσαχθήκαμε από την ιταλική αστυνομία στα πλαίσια μαζικών προσαγωγών. Μετά από πολύωρη κράτηση και χωρίς την παρουσία διερμηνέα, μας άφησαν ελεύθερους χωρίς να μας απαγγείλουν καμία κατηγορία.

Την Πέμπτη 12/11/2015 οι ελληνικές αρχές εισέβαλαν στα σπίτια μας, και μας συνέλαβαν δυνάμει του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Μιλάνου, με το οποίο ζητά τη σύλληψη και την έκδοση μας στην Ιταλία, λόγω της συμμετοχής μας στη διαδήλωση. Σύμφωνα με το ένταλμα, «θεαθήκαμε» να συμμετέχουμε σε επεισόδια.»

(ενημέρωση από το κείμενο των 5 εκζητούμενων από τις ιταλικές αρχές φοιτητές)

Από το πρωί της 12ης Νοέμβρη δρομολογείται η δίωξη των 5 φοιτητών στην Ελλάδα με ευρωπαικό ένταλμα σύλληψης από άλλο κράτος της Ευρωπαικής Ένωσης, με αφορμή τη συμμετοχή τους σε πρωτομαγιάτικη απεργιακή πορεία στην Ιταλία. Στο πλαίσιο της 1ης Μάη, έγινε ένα πανευρωπαικό κάλεσμα από αγωνιστές ενάντια στην έκθεση Expo που διοργανώθηκε φέτος στο Μιλάνο. Η έκθεση Expo δεν είναι τίποτα άλλο από μια παγκόσμια έκθεση που διοργανώνεται σε τακτά χρονικά διαστήματα, σε διαφορετική κάθε φορά πόλη, για να εκθειαστούν και να διαφημιστούν τα προϊόντα της βιομηχανίας και του καπιταλισμού, ενώ, παράλληλα, κανονίζονται λογής λογής εμπορικές συμφωνίες.

Η συνθήκη της δίωξης μέσα από ένα πανευρωπαικό ένταλμα είναι πρωτοφανής. Η προσπάθεια ποινικοποίησης των αγώνων και των κινηματικών διαδικασιών αποτελεί γνωστή τακτική του κράτους για να τιμωρήσει όσους αντιστέκονται και να σπείρει το φόβο στους εκμεταλλευόμενους ώστε να πάψουν να αγωνίζονται. Είναι γεγονός, πως η κρατική τρομοκρατία εμφανίζεται συνεχώς στο προσκήνιο με διαφορετικούς, όλο και χειρότερους όρους. Όσο εντείνεται η καταπίεση και αυξάνονται οι αντιστάσεις από μεριάς των καταπιεσμένων τόσο αναδιαρθρώνεται το ίδιο το κράτος και αναβαθμίζει το οπλοστάσιό του σε βάρος μας. Από εκεί προκύπτει η βίαιη λήψη γενετικού υλικού και αποτυπωμάτων των 5 φοιτητών από τις ιταλικές αρχές αλλά και η ενεργοποίηση και η ενδεχόμενη καθιέρωση του πανευρωπαικού εντάλματος και της συνεργασίας μεταξύ των κρατών με σκοπό την αποτελεσματικότερη καταστολή όσων αντιστέκονται.

Εμείς, από την πλευρά μας, σαν κομμάτι των κινηματικών διαδικασιών στεκόμαστε στο πλευρό του κάθε ένα που γίνεται στόχος από το κράτος για τη πολιτική του δράση και θα εμποδίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις την έκδοσή τους στην Ιταλία. Στηρίζουμε τους αγώνες που προκύπτουν σε κάθε μεριά της γης ενάντια στην σύγχρονη καπιταλιστική συνθήκη και στην εκμετάλλευση. Ανεξάρτητα από τις γεωγραφικές αποστάσεις που μας χωρίζουν αναγνωρίζουμε τους εαυτούς μας στο πλευρό των καταπιεσμένων σε κάθε μέρος της γης και επιδιώκουμε κοινούς αγώνες για τη συνολική ανατροπή όσων μας καταπιέζουν.

Κάθε χτύπημα σε έναν από εμάς είναι χτύπημα σε όλους μας. Να σταθούμε στο πλευρό όσων αντιστέκονται!

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!
ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΩΝ 5 ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ
ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΠΙΕΣΜΕΝΩΝ Σ’ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΓΗ

Αυτόνομο σχήμα αρχιτεκτονικής
mail: [email protected]gmail.com
blog: https://autonomoarxitektonikhs.wordpress.com